Aile Hukuku
Boşanma, Türk Medeni Kanunu’nda düzenlenen evliliği sona erdiren durumlardan biridir. Türk Medeni Kanunu’nun 161-184 maddelerinde düzenlenmiştir. Boşanma kararı aldıktan sonra kanuni yollara başvurulduğunda bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Uzman bir boşanma avukatı, bu süreci içiniz rahat bir şekilde geçirmeniz, sağlayacaktır.
Boşanma davası nedenleri arasında özel ve genel boşanma sebepleri olarak farklı başlıklar vardır. Boşanma davasını açmayı düşünen eş, davasını bu boşanma nedenlerinden en az biri ile ilişkilendirmelidir. Zina, hayata kast, onur kırıcı davranış, suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme özel boşanma nedenleri başlığında sıralanırken, kusurlu hareketle evlilik birliğinin sarsılmasına sebep olma, anlaşmalı boşanma ya da fiili ayrılık gibi nedenler genel boşanma sebepleri arasındadır. Boşanma davası çiftler için hem zor hem de oldukça yıpratıcı bir süreç olabilir. Profesyonel olarak hukuki bir yardım almak bu zorlu sürecin üstesinden gelmeyi oldukça kolaylaştıracaktır. Böylece içiniz daha rahat bir şekilde süreci yönetebilirsiniz.
Bir boşanma avukatı en iyi şekilde sizi yönlendirerek ve ilettiğiniz olguları değerlendirerek boşanma davasının açılıp açılmayacağını, boşanma sebeplerinin gerçekleşip gerçekleşmediğini araştırabilir ve sizi doğru bir şekilde yönlendirebilir. Öncelikle mahkemelerde bir vekil tutma zorunluluğu olmadığını bilmek gerekir. Aile mahkemelerinde taraflar kendi haklarını arayabilirler. Fakat bir boşanma avukatıyla çalışmak bu süreci hızlı ve etkili bir şekilde geçirmenizi kolaylaştırır. Özellikle avukat olmadan boşanma ya da mal rejimi tasfiyesi talebiyle açılan davalarda kişilerin büyük hatalar yaptığı görülebilmektedir.
Boşanma davasının hazırlık süreci de oldukça önemlidir. Burada yine boşanma sebebinin doğru tespit edilmesi ve iyice araştırılması gerekmektedir. Çünkü hâkim, davacı olan eşin boşanma sebebine göre bu davayı ele alacak ve karar verecektir. Bir boşanma avukatı ile çalışmak bu yüzden aslında bir gerekliliktir. Doğru yönlendirme ile aile hukukuna ve mal paylaşımına ilişkin uyuşmazlığın dava dışı çözümü için arabuluculuk yapılabilir. Boşanma arabuluculuğu, siz ve eşiniz önemli şartlar üzerinde tam olarak anlaşamıyorsanız, boşanmayı kolay bir şekilde süreçte tutmak için tercih edilebilecek bir yoldur. Müvekkil ile avukat arasında yapılacak görüşmede detaylı bir bilgi alışverişi olur. Bu nedenle alanında uzman bir boşanma avukatı size en doğru soruları sorarak detaylı bir rapor hazırlar.
Büromuzun Aile Hukuku alanındaki Hizmetleri:
Anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davaları,
Boşanma davalarına ilişkin olarak boşanma protokollerinin hazırlanması,
Boşanma davalarının doğal bir sonucu olan nafaka, ziynet eşyası, tazminat konuları ve nafaka artırım davaları,
Boşanma Davalarına İlişkin Katkı-Katılma Alacağı Davaları,
Boşanma Davalarına İlişkin Mal Rejiminin Tasfiyesi Davaları,
Aile Konutuna ilişkin Davalar,
Velayetin değiştirilmesi,
Mal rejiminin belirlenmesi ya da değiştirilmesi